Stenella attenuata

Матэрыял з Вікіпедыі - вольнай энцыклапедыі
Перайсці да навігацыі Перайсці да пошуку
Stenella attenuata
PanTropSpDolpor (cropped).jpg
Навуковая класіфікацыя
прамежкавыя рангі
Дамен:
Царства:
Падцарства:
Без рангу:
Падтып:
Інфратып:
Надклас:
Клада:
Падклас:
Клада:
Інфраклас:
Надатрад:
Грандатрад:
Падатрад:
Інфраатрад:
Парватрад:
Клада:
Надсямейства:
Сямейства:
Падсямейства:
Выгляд:
Stenella attenuata
Міжнародная навуковая назва
Stenella attenuata ( Gray , 1846 )
Арэал
малюнак
Ахоўны статус

Stenella attenuata (лац.) - невялікі трапічны дэльфін .

Апісанне

Мае доўгую тонкую пысу, чорную спіну, белы жывот і горла. Даўжыня нованароджанага дзіцяня 80-90 см, у той час як дарослыя асобіны дасягаюць 2,5 метраў у даўжыню і важаць 120 кг. Выяўляе моцны палімарфізм у памерах і афарбоўцы. Самая значная розніца паміж прыбярэжнымі і пелагічнымі папуляцыямі. Прыбярэжныя формы больш і больш плямістыя. Палавая сталасць дасягаецца ў 10 гадоў у самак і 12 гадоў у самцоў. Яны жывуць каля 40 год.

Месцы пасялення і лад жыцця

Пантрапічны выгляд, сустракаецца ва ўсіх акіянах ад прыкладна 40 ° с.ш да 40 ° ю. ш., больш распаўсюджаны ў нізкіх шыротах. Арэал ахоплівае і некаторыя закрытыя моры, напрыклад, Чырвонае мора і Фарсі заліў , але не ўключае Міжземнае мора .

Сілкаванне

Кормам служыць невялікая рыба, кальмары і ракападобныя .

Літаратура